Hätäisen Neulojan maaliskuun sukat 2023

Uskomatonta, olen vaihtanut ohuempaan lankaan! Täältä tulevat UKKOLAUKKA sukkani kevätväreissä. Lankana on Gjestal Maijaa. Valkoista v.202 tarvitaan 1 kpl 50 g kerää (kulutus 45 g), vihertävän keltaista v.295 1 kpl 50 g kerää (kulutus 13 g) ja lilaa v.213 2 kpl 50 g kerää (kulutus 53 g) kokoon 40. Koko on siis 38-40 3:n puikoilla. Ja Novitan Nalle käy varmaan yhtä hyvin. (Veikkaan, että Nallea löytyy pilvin pimein kunkin lankakopasta…)

Ukkolaukka Pirjon paja
UKKOLAUKKA Pirjon paja

Luo vartta varten valkoisella langalla 3:n puikoille 56 silmukkaa. Neulo pitsiresoria ruutupiirroksen 1. kerroksen mukaan jakaen samalla silmukat neljälle sukkapuikolle: 12 s, 16 s, 12 s ja 16 silmukkaa. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Jatka pitsiresoria 2. kerrokselta toistaen kerroksia 1-6 neljä kertaa, yht. 6,5 cm.

Jatka sitten valkoisella sileää 3 välikerrosta tasoittaen samalla silmukat puikoille, 14 s/puikko. Neulo varren kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan. Tuo 14 s puikolla kuvioneuleessa on hieman napakka sukkia jalkaan vedettäessä. Jos sinulla on tiukka käsiala, neulo kuvio-osuus 3,5:n puikoilla. Kuvio-osuuden mitta on n.9 cm. Neulo sen jälkeen 5 välikerrosta sileää, ja sitten kantapää.

Ruutupiirros 1 UKKOLAUKKA Pirjon paja
Ruutupiirros 1 UKKOLAUKKA Pirjon paja

Neulo kantalappu, 28 silmukkaa, ja 28 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 10 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 9 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 15 silmukkaa. Puikoilla on nyt 20, 14, 14 ja 20 silmukkaa=68 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella, kunnes kavennettavillakin puikoilla on se 14 s/puikko. Työssä on taas 56 silmukkaa. Jatka liilalla sileää, kunnes pohjan pituus on 14 cm. (Kuvio-osuuden mitta on 5 cm. Sen jälkeen on hyvä neuloa 4-6 krs. valkoisella ennen kärkikavennuksia = yht. noin 6 cm.) Eli ne joilla on 38 jalka, neulovat 4 kerrosta valkoisella ennen kärkikavennusta, isompaa kokoa tekevät sen 6 kerrosta tai enemmän. Tarkista sovittamalla sukka.

Ruutupiirros 2 UKKOLAUKKA Pirjon paja
Ruutupiirros 2 UKKOLAUKKA Pirjon paja

Ja kärkikavennusten ohje oli tämä: neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s o yhteen, 1 o ja neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs., kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun neuleessa on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langat.

Höyrytä sukat, jotta kuviot tasottuvat.

Keväistä kepeyttä kaikille😀!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s