Hätäisen Neulojan huhtikuun sukat 2023

Nämä OLIPA KERRAN päikkärisukat neuloin Lankamaailman Gjestal Maijasta. Vaalean punaista v. 215 tarvitset 2 kpl:tta 50 g kerää (kulutus 70 g), vihertävän keltaista v. 295 tarvitset 1 kpl:n 50 g kerää (kulutus noin 5-10 g, hämminkiä punnituksessa…) ja lilaa v. 213 1 kpl:n 50 g kerää (kulutus taas se 5-10 g). Ja koko on 38-40.

OLIPA KERRAN villasukat Pirjon paja

Luo vartta varten vaalean punaisella langalla 3:n puikoille 52 silmukkaa. Neulo sukan varren ruutupiirroksen 1. kerroksen mukaan jakaen samalla silmukat neljälle puikoille, 13 s/puikko. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Jatka ruutupiirroksen mukaan, kunnes olet neulonut 4. kerroksen loppuun. 5:llä kerroksella lisää joka puikon lopussa yksi silmukka. Tämän jälkeen joka puikolla on 14 silmukkaa, yhteensä 56 silmukkaa. Jatka neulomista, 7. kerroksella on ”reikäkerros” ruutupiirroksen mukaan. (Huomaathan, että puikon loppuun tulee langankierto, itselläni se meinasi unohtua. Voit neuloa myös toisinpäin, eli aloittaa langankierrolla, ja sitten 2 s oikein yhteen, jos se on sinusta helpompaa.)

Neulo kuvio ruutupiirroksen mukaan. Kuvion jälkeen neulo vaalean punaisella sileää 5 kerrosta, sitten aloita kantapään neulominen. (Varren mitta kantapään yläreunasta mitattuna on noin 7,5 cm ilman virkattua pitsireunusta.)

Ruutupiirros 1 OLIPA KERRAN Pirjon paja

Neulo kantalappu, 28 silmukkaa ja 28 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 10 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 9 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 15 silmukkaa. Puikoilla on nyt 20, 14, 14 ja 20 silmukkaa, siis yhteensä 68 silmukkaa.

Tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Aloita 1. kavennuskerroksella samanaikaisesti jalkaterän pitsikuvio, joka koskee vain 2. ja 3. puikkoja. 1. ja 4. puikoilla neulotaan sileää. Kun joka puikolla on 14 silmukkaa, kavennukset ovat valmiit = yht. 56 silmukkaa.

Ruutupiirros 2 Pirjon paja

Jatka pitsikuvion neulomista, kunnes olet noin 1,5 cm päässä pikkuvarpaan kärjestä. Neulo väliin 6 kerrosta sileää, ja aloita sitten kärkikavennukset. Itse neuloin noin koon 39, ja minulle tuli 13 mallikerrosta pitsiä, siihen päälle 6 välikerrosta sileää, sitten kavennukset. Pohjan pituudeksi tuli 25,5 cm.

Ja kärkikavennusten ohje oli tämä: Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s o yhteen, 1 o ja neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs., kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun jäljellä on 8 s, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langat.

Lisään tähän kuvan sukasta ilman virkkauksia, jos kaikki eivät halua virkata, tai virkkaa vaan tuon helpon ketjusilmukkanauhan sukan reikäkerrokseen.

OLIPA KERRAN ilman virkkauksia

Ja virkkuitten ohje on tässä: Virkkaa ketjusilmukoita 3:n koukulla noin 40 cm (hieman venyttäen). Pujota nauha sukan reikäkerrokseen. Jätä nauhanpäät nurjalle puolelle ja sido löysälle rusetin alkusolmulle.

Simpukkareunus: Virkkaa sukansuun reunaan kiinteitä silmukoita niin, että hyppäät joka 13. silmukan yli. Näin sukansuu hieman kiristyy, ja kiinteitä silmukoita on sitten (noin) 48. Yhdistä piilosilmukalla. 2. kerros: 1 ketjusilmukka, *hyppää 1 kiinteän silmukan yli, 5 pylvästä seuraavaan kiinteään silmukkaan, hyppää 1 kiinteän silmukan yli, 1 kiinteä silmukka seuraavaan kiinteään silmukkaan*. Toista *-*. Virkkaa kerroksen lopussa 1 kiinteä silmukka ketjusilmukkaan. Päätä reunus.

(Olen todella huono antamaan virkkuuohjeita, kun en ole virkatessa hirmu tarkka. Katso tuota harakanvarvaspiirrustustani, jos se auttaa.)

Höyrytä sukat kevyesti. Ja hyvää pääsiäisaikaa😀🌷🐣

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s