Hätäisen Neulojan syyskuun sukat 2022

Hurjalta tuntuu naputella näitten PORKKANAT syyssukkien ohjetta 27 asteen helteessä. Mutta ensi viikolla se syys saapuu! Joten ennakoidaan varpaitten palelemista ja pannaan puikot kilisemään. Lankana on taas Lankamaailman Gjestal Jannea, koska pidän paljon sen värikartasta. Tarvitset meleerattua ruskeaa 493 2 kpl 50 g kerää, ja 418 keltaista, 436 oranssia ja 438 turqoosia 1 kpl:n 50 g kerää. Turqoosi lanka riitti nippanappa koon 39-40 sukkiin.

Ja oletan taas, että osaat neuloa kantapään, kiila- ja kärkikavennukset. Ja koko on se tuttu 38-40.

Porkkanat villasukat Pirjon paja
PORKKANAT villasukat Pirjon paja

Luo vartta varten turqoosilla langalla 3,5:n puikoille 56 silmukkaa. Neulo pitsiresorin ruutupiirroksen 1. kerroksen mukaan jakaen samalla silmukat neljälle sukkapuikolle esim. 16 s, 12 s, 16 s ja 12 s. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Jatka sitten pitsiresorin ruutupiirroksen mukaan toistaen rivejä 1-6 kolme kertaa, yht. 18 kerrosta. Resorin mitaksi tulee n. 5,5 cm. Sen jälkeen tasaa 14 silmukkaa/puikko ja neulo varren kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan.

Porkkanat ruutupiirros 1 Pirjon paja
PORKKANAT ruutupiirros 1 Pirjon paja

Varren kuvio-osuuden jälkeen neulo ruskealla 2 välikerrosta sileää. Sitten kavenna joka puikon lopussa 1 silmukka neulomalla 2 silmukkaa oikein yhteen. Nyt on 13 s/puikko. Tämän jälkeen neulo taas 2 välikerrosta sileää. Sitten aloita nilkan kuvio ruutupiirroksen mukaan. Kuvion jälkeen neulo taas ruskealla 2 välikerrosta sileää. Sitten kavenna jälleen joka puikon lopussa 1 silmukka neulomalla 2 silmukkaa oikein yhteen. Nyt on 12 s/puikko. Tämän jälkeen neulo vielä 2 välikerrosta sileää, ja sitten aloita kantapään neulominen. (Varren mitta kantalapun yläreunasta mitattuna on noin 21 cm.)

Porkkanat ruutupiirros 2 Pirjon paja
PORKKANAT ruutupiirros 2 Pirjon paja

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17, 12, 12 ja 17 silmukkaa, siis yhteensä 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta sukassa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Neulo 1 välikerros sileää, ja sitten neulo jalkaterän kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan. (Kuvio-osuuden mitta on noin 10,5 cm.)

Kuvion jälkeen neulo turqoosilla sileää. Kun pohjan pituus on 20 cm (koko 38) tai kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset: Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o ja neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs., kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Sen jälkeen tee kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langat.

Höyrytä tai kostuta sukat, niin kuvio tasoittuu.

Joitain vinkkejä: Sovittelen sukkiani aina omaan jalkaani, mutta muille en saa niitä soviteltua. Maatiaisjalkani pohje on 32 cm ja nilkka 22 cm. Tämä tiedoksi vertailun vuoksi 😀.

Ja vaikka näissä sukissa on hieman enemmän vääntöä kuin yleensä sukissani, niin vaikeat nämä eivät ole. Siitä vaan neulomaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s