Hätäisen Neulojan elokuun sukat 2022

Nämä HEHKU sukat neuloin jo syyskesän väreissä. Tämä yksinkertainen kuvio toimii sekä naisille että miehille, ja myöskin yksivärisenä. Lankana oli taas Gjestal Jannea. Sinapinkeltaista 418 tarvitset 3 kpl 50 g kerää, 421 luumua 1 kpl:n 50 g kerää ja fuksiaa 448 1 kpl:n 50 g kerää. Neuloin koon 40, ja tarkalleen ottaen sinapinkeltaista kului 110 g, luumua 9 g ja fuksiaa 7 g.

Ohje on taas koolle 38-40 ja oletan, että osaat neuloa kantapään, kiila- ja kärkikavennukset.

Hehku villasukat Pirjon paja
Hehku villasukat Pirjon paja

Luo vartta varten sinapinkeltaisella langalla 3,5 puikoille 56 silmukkaa. Neulo 2 oikein 2 nurin joustinneuletta jakaen samalla silmukat neljälle sukkapuikolle, 14 s/puikko. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo resoria 10 kerrosta eli noin 3 cm. Sen jälkeen neulo varren kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan.

(Ja tarkkasilmäiset huomaavat, että olen kaventanut varren silmukoita hieman eri tavoin. Valitsin tuon vasemman puoleisen sukan kavennukset, koska oikeanpuoleisen sukan nilkkaan jäi turhaa löysyyttä. Joten seuraavaksi sitten kavennukset.)

Varren kuvio-osuuden jälkeen neulo sinapinkeltaisella 2 välikerrosta sileää. 3. kerroksella kuvion jälkeen kavenna joka puikon lopussa yksi silmukka neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Nyt puikoilla on 13 s/puikko. Neulo sen jälkeen yksi välikerros = 4. kerros kuvion jälkeen. 5. kerroksella kuvion jälkeen kavenna taas joka puikon lopussa yksi silmukka neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Nyt puikoilla on 12 s/puikko, yhteensä 48 silmukkaa. Jatka neulomalla sileää vielä 11 kerrosta. Kuvion jälkeen olet siis neulonut yhteensä 16 kerrosta ennen kantapäätä. Varren mitta kantalapun yläreunasta mitattuna on noin 17 cm.

Hehku ruutupiirros Pirjon paja
Hehku ruutupiirros Pirjon paja

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17, 12, 12 ja 17 silmukkaa, yhteensä siis 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta neuleessa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Neulo kunnes pohjan pituus on 20 cm (koko 38) tai kun pikkuvarvas peittyy, ja sitten aloita kärkikavennukset.

Neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o ja 2. ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langat.

Höyrytä tai kostuta sukat kevyesti, jotta pinta tasoittuu.

Vinkki: Kun teet langansidontoja liian pitkien kuviovälien vuoksi (esim. kuvion rivit 22-25), älä tee sidontapaikkaa eri kerroksilla aina samaan kohtaan. Nämä samaan kohtaan tehdyt sidontapaikat näkyvät ikävästi pystyraitana sukan ollessa jalassa. Siis vaihtele sidontapaikkaa eri kerroksilla.

2 vastausta artikkeliin “Hätäisen Neulojan elokuun sukat 2022

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s