Hätäisen Neulojan heinäkuun sukat 2022

Nämä YÖKKÖSET sukat neuloin neutraaleissa väreissä. Lankana on Gjestal Jannea, värit 452 beige ja 400 luonnonvalkoinen. Neuloin koon 38, ja beigeä kului 47 g ja luonnonvalkoista 55 g. Mutta varaisin molempia sävyjä 2 kpl 50 g kerää, niin lanka varmana riittää kokoihin 38-40. Ja oletan taas, että osaat neuloa kantapään, kiila- ja kärkikavennukset.

Yökköset Pirjon paja
Yökköset Pirjon paja

Tämän pitsiresorin ohjeen poimin Marttojen sivuilta. Se oli Pälkäneen Marttojen sukkaohjeessa, ja on hyvin samantyyppinen kuin paljon käyttämäni Muurahaisenpolku. Ehkä hivenen vielä nätimpi. Se joustaa hyvin. Neuloin resorin 3,5 puikoilla, ja mielestäni resori voisi olla hivenen napakampi, joten voit kokeilla neuloa sen 3:senkin puikoilla. Sitten ohjeeseen.

Luo vartta varten luonnonvalkoisella langalla 3-3,5:n puikoille 48 silmukkaa. Neulo pitsiresorin ruutupiirroksen 1. kerroksen mukaan jakaen samalla silmukat neljälle sukkapuikolle. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Jatka sitten pitsiresorin ruutupiirroksen mukaan toistaen rivejä 1-6 kolme kertaa, yht. 18 kerrosta. Resorin mitaksi tulee noin 5,5 cm. Sen jälkeen neulo varren kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan.

Yökköset ruutupiirros 1 Pirjon paja
Yökköset ruutupiirros 1 Pirjon paja

Varren kuvio-osuuden jälkeen neulo beigellä 5 kerrosta sileää. Sitten aloita kantapään neulominen. ( Varren mitta kantalapun yläreunasta mitattuna on noin 8 cm.)

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17,12,12 ja 17 silmukkaa, siis yhteensä 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta neuleessa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Neulo yksi välikerros sileää, ja neulo sitten jalkaterän kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan. ( Kuvio-osuuden mitta on noin 11 cm.) Kuvion jälkeen neulo luonnonvalkoisella sileää ennen kärkikavennuksia.

Yökköset ruutupiirros 2 Pirjon paja

Kun pohjan pituus on 20 cm (koko 38) tai kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset: Neulo 1. Ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o ja neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langat.

Höyrytä sukat kevyesti, niin kuviokin tasoittuu.

Sitten vaan sukat vipattaen kesäyöhön…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s