Hätäisen Neulojan marraskuun sukat 2022 (Kide)

Marraskuun sukkina ovat nämä KIDE ja KOLI samistelusukat. Kuviot niissä ovat samat, vain värit ja mitoitukset muuttuvat. Neuloin ne itselleni sekä miehelleni, ja naisten KIDE sukat ovat noin koossa 40, ja miesten KOLI sukat noin koossa 42. Huomaa että molemmissa ovat samat silmukkaluvut (56 s) varressa, sillä miehelläni ovat rotusääret, minulla maatiaskoivet. Pohkeeni ympärysmitta (sukan yläreunan kohdalta) on 35 cm, miehellä pari senttiä pienempi. Nilkkani on sentään yhden sentin kapeampi, 21 cm. Joten jos noihin spekseihin suunnilleen menette, niin hyvä. Varren kuvio-osuuden jälkeen mitoitukset eriytyvät.

Kide ja Koli sukat Pirjon paja
KIDE ja KOLI sukat Pirjon paja

Ja sitten naisten KIDE sukkiin. Lankana on Novitan Seitsemän Veljestä, ja kaikkia kolmea väriä tarvitset ne 100 g kerät. Mutta ilmoitan tässä myös tarkemmat grammamäärät, jotta voit halutessasi vaihtaa värejä mieleiseksesi. Tarvitset siis väriä 563 Kaunokki (fuksia) 80 g, väriä 514 Villiruusu (vaal.pun) 20 g ja väriä 596 Akileija (luumu) 37 g.

Luo vartta varten fuksialla langalla 3,5:n puikoille 56 silmukkaa. Neulo 2 oikein 2 nurin -joustinneuletta jakaen samalla silmukat neljälle sukkapuikolle, 14 s/puikko. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo resoria 5 cm. Neulo sitten yksi välikerros sileää, ja sitten aloita varren kirjoneule ruutupiirroksen mukaan.

Kide ruutupiirros 1 Pirjon paja
KIDE ruutupiirros 1 Pirjon paja

Varren kuvio-osuuden jälkeen neulo fuksialla kaksi välikerrosta sileää. Kolmannella välikerroksella kavenna 1 silmukka joka puikon lopussa neulomalla 2 silmukkaa oikein yhteen. Puikoilla on nyt 13 s/puikko. Neulo yksi välikerros sileää, ja sitten kavenna taas 1 silmukka joka puikon lopussa neulomalla 2 silmukkaa oikein yhteen. Puikoilla on nyt 12 s/puikko. Neulo vielä 3 välikerrosta sileää, ja sitten aloita kantapään neulominen. ( Kuvion jälkeen olet siis neulonut yht. 8 välikerrosta ennen kantapäätä. Varren mitaksi tulee kantapään yläreunasta mitattuna noin 19 cm.)

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17, 12, 12 ja 17 silmukkaa, siis yhteensä 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta neuleessa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Neulo 11 välikerrosta sileää, ja sitten neulo jalkaterän kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan. ( Kuvio-osuuden mitta on noin 6 cm.)

KIDE ruutupiirros 2 Pirjon paja

Kuvion jälkeen neulo luumulla 10 kerrosta sileää. Pohjan pituus on nyt noin 20,5-21 cm, ja sukan kooksi tulee noin 40. Kavennusten mitta on noin 5,5 cm, ja koko sukan pohjan pituudeksi tulee noin 26 cm. Jos neulot jotain muuta kokoa tai sinulla on ylipäätään mahdollisuus sovittaa, varmista kärkikavennusten aloituspaikka. Pikkuvarvas kuuluu peittyä.

Ja kärkikavennusten ohje oli tämä: neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o ja neulo 2. ja 4 . puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka 2. krs., kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun neuleessa on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langat.

Höyrytä sukat,jotta kuviot tasoittuvat.

P.S. Kuvasin tuotteet kännykälläni todella pilvisenä päivänä, joten en saanut kuvankäsittelynkään jälkeen värejä oikein vastaaviksi. Joten ehkä tämä sisällä otettu kuva näyttää värit aidompina, mutta hivenen tummina.

KOLI ja KIDE sukat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s