Hätäisen Neulojan tammikuun sukat 2021

Nämä SOINTU kirjoneulesukat olen neulonut Lankamaailman Gjestal Jannesta. Ne ovat eräänlaiset jämälankasukat. Aloitin villasukkien neulomisen viime keväänä korona-aikaan, enkä halunnut lähteä lankakauppaan, vaan pengoin omia lankavarastojani. Sävyiksi valikoituivat 419 pinkki, 402 valkoinen, 405 keskiharmaa, 403 vaalean harmaa ja 416 keltainen. Tähän tulee nyt jonninmoinen ohje suunnilleen koolle 39. Oletan, että osaat tehdä kantapään, kiila- ja kärkikavennukset.

Kirjoneulesukat
Sointu-sukat Pirjon paja

Luo vartta varten valkoisella langalla 48 silmukkaa 3,5 puikoilla ja neulo vinopitsiä ruutuohjeen mukaan noin 5 cm. Pitsin jälkeen neulo 4 kerrosta sileää. Sen jälkeen neulo varren kuvioneuleosuus. Kuvion jälkeen jatka keskiharmaalla langalla sileää 7 kerrosta.

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoista poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17, 12, 12 ja 17 silmukkaa= yhteensä 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta neuleessa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Neulo n. 20 kerrosta sileää (koko suunnilleen 39, 13 cm kantapäästä) ja aloita sitten kärjen kirjoneulekuvio. (Kuvion korkeus on noin 5 cm.) Kirjoneulekuvion jälkeen aloita heti kärkikavennukset. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun neuleessa on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele.

Sointu ruutupiirros Pirjon Paja
Sointu_ruutupiirros_pirjon_paja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s