Hätäisen Neulojan toukokuun sukat 2022

Nämä OMENATARHA sukat neuloin – taas kerran – Lankamaailman Gjestal Jannesta. Väreinä ovat 421 luumu, 419 pinkki, 448 fuksia ja 462 vihreä. Luumua tarvitset 2 kpl 50 g kerää, pinkkiä tarvitset 1-2 kpl 50 g kerää (sekosin laskuissa:), ja fuksiaa ja vihreää tarvitset yhdet kappaleet 50 g kerää. Koko on taas se 38-40. Ja oletan, että osaat neuloa kantapään, kiila- ja kärkikavennukset.

Omenatarha-sukat  Pirjon paja
Omenatarha-sukat Pirjon paja

Luo vartta varten pinkillä langalla 3,5:n puikoille 48 silmukkaa. Neulo Muurahaisenpolku-ohjeen ruutupiirroksen 1.kerroksen mukaan jakaen samalla silmukat neljälle sukkapuikolle. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Jatka sitten Muurahaisenpolun ruutupiirroksen mukaan toistaen rivejä 1-4 neljä kertaa, yhteensä 16 kerrosta. Resorin mitaksi tulee noin 5 cm. Huom! Muurahaisenpolku on hyvin joustavaa neuletta. Jos aiot korvata sen normaalilla, yhtä korkealla resorilla, niin silmukkamäärä ei välttämättä riitä pohkeen kohtaan. Itse neuloisin silloin 52 silmukalla, ja kaventaisin ylimääräiset 4 silmukkaa pois kuvioneuleen alussa.

Muurahaisenpolun jälkeen neulo sukanvarren kuvio-osuus. Varren kuvio-osuuden jälkeen neulo luumulla 5 kerrosta sileää. Sitten aloita kantapään neulominen. (Varren mitta kantalapun yläreunasta mitattuna on noin 18 cm.)

Omenatarha ruutupiirros 1 Pirjon paja
Omenatarha ruutupiirros 1 Pirjon paja

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17, 12, 12 ja 17 silmukkaa, siis yhteensä 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta neuleessa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Kiilakavennusten jälkeen neulo 3 välikerrosta sileää, ja sitten aloita jalkaterän kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan. (Kuvio-osuuden mitta on noin 9,5 cm.)

Omenatarha ruutupiirros 2 Pirjon paja
Omenatarha ruutupiirros 2 Pirjon paja

Kuvion jälkeen neulo luumulla sileää. Kun pohjan pituus on 20 cm (koko 38) tai kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset: neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o ja ja neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele langat. Viimeistele höyryttämällä tai kostuttamalla.

Ja sitten vaan sukat ja crocsit jalkaan ja puutarhaan :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s