Hätäisen Neulojan helmikuun sukat 2022

Päätin neuloa hoitajille omat työvaatesukat sinne crocksien sisään. Näissä PULSSI sukissa on lankana Lankamaailman Gjestal Jannea, väreinä 490 vaalea turqoosi, 404 punainen ja 402 valkoinen. Turqoosia tarvitset kaksi 50 g kerää, punaista ja valkoista tarvitset yhdet 50 g kerät. Sukkaohje on noin koossa 38-40. Ja oletan, että osaat neuloa kantapään, kiila- ja kärkikavennukset. (Hassua, neuloessa nämä sukat rupesivat vaikuttamaan jonkinlaisilta 50-luvun ILoveSwitzerland-sukilta.)

Pulssi sukat Pirjon paja

Luo vartta varten valkoisella langalla 3,5 puikoille 52 silmukkaa. Aloita varsi neulomalla 2 o 2 n joustinneuletta jakaen samalla silmukat neljälle sukkapuikolle esim. 12/14/14/12 silmukkaa. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo joustinneuletta valkoisella 7 kerrosta, n. 2 cm. Vaihda sitten turqoosiin väriin ja neulo joustinneuletta 10 krs. lisää, n. 3 cm. Resorin korkeudeksi tulee siis noin 5 cm. Tasaa silmukat puikoille, 13 s per puikko. Neulo resorin jälkeen 4 välikerrosta sileää, ja aloita sitten varren kuvioneule ruutupiirroksen mukaan. ( Kuvio-osuuden mitta on noin 5 cm.)

Hieman lankadominanssista: Aloitin sydänkuvion niin, että punainen on kuviolanka (1. lanka) ja turqoosi pohjalanka (2. lanka). Kun kuviossa tuli valkoisen osuus, vaihdoin dominanssin niin, että valkoinen on kuviolanka, ja punainen on pohjalanka. Halusin että valkoinen risti nousee kunnolla esiin. Vaihdoin lankadominanssin taas takaisin samaan kuin kuvion alussa, kun vuoroon tuli jälleen punainen-turqoosiosuus.

Pulssi ruutupiirros Pirjon paja
Pulssi ruutupiirros Pirjon paja

Sukanvarren kuvio-osuuden jälkeen neulo turqoosilla 4 kerrosta sileää. 5:nnellä kerroksella kuviosta kavenna 1 silmukka joka puikon lopussa neulomalla 2 silmukkaa oikein yhteen. Nyt työssä on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa puikolla. Jatka sileää neulomalla yhteensä 18 välikerrosta kuvio-osuudesta laskien, ja aloita sitten kantapään neulominen. (Varren mitta kantalapun yläreunasta mitattuna on noin 17 cm.)

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoilta poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17, 12, 12 ja 17 silmukkaa, siis yhteensä 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta neuleessa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Neulo 2 välikerrosta sileää, ja neulo sitten jalkaterän kuvio-osuus ruutupiirroksen mukaan. (Kuvio-osuuden mitta on noin 9,5 cm.)

Kuvion jälkeen neulo turqoosilla sileää. Kun pohjan pituus on on 20 cm (koko 38) tai kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset: neulo 1. ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o ja ja neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes joka puikolla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättelet langat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s