Hätäisen Neulojan heinäkuun sukat 2021

Tässä – hivenen myöhässä – menneen kesän Miow-sukat. Niissä on MiSukat-sukkieni kissakuvio ylösalaisin ja hivenen muunneltuna. Lankana on Novitan seiskaveikka, värit 011 valkoinen, 522 vaalean punainen ja Novita Simeoni pehmeän vihreä. (Vyöte taisi löytyä, vihreän värinumero on 031.) Sukkien koko on noin 38-39 riippuen siitä pikkuvarpaan sijainnista. Ainakin minun neulomana sukista tuli varsin napakat. Ja ohjeessani oletan, että osaat neuloa kantapään, kiila- ja kärkikavennukset.

Miow villasukat Pirjon paja
Miow_villasukat_Pirjon_paja

Luo vartta varten 3:n puikoilla 48 silmukkaa. (Valepalmikkoresorin ohjeen olen poiminut Novitan kaikkien aikojen villasukat -kirjasta). Aloita valepalmikkoneule ruutupiirroksen 1. kerrokselta jakaen silmukat samalla neljälle sukkapuikolle, 12 silmukkaa kullekin. Yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo vielä kerrokset 2-6. Toista kerrokset 1-6 YHTEENSÄ 3 kertaa ja neulo vielä loppuun kerrokset 1-2. Resorin korkeus on nyt noin 6 cm.

Vaihda 3,5 puikot ja neulo 1 krs. sileää vihreällä. Neulo sitten nilkan yksinkertainen kuvio ruutupiirroksen mukaan. Kuvion jälkeen neulo 3 krs. sileää vihreällä. Aloita sitten kantapään neulominen.

Neulo kantalappu, 24 silmukkaa ja 24 kerrosta. Kantapohjan kavennuksissa on 8 keskisilmukkaa, ja molemmilla sivuilla ne 8 kavennettavaa silmukkaa. Kantalapun reunoista poimi 13 silmukkaa. Puikoilla on nyt 17, 12, 12 ja 17 silmukkaa, siis yhteensä 58 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta ja tee kiilakavennukset joka toisella kerroksella. Lopulta neuleessa on 48 silmukkaa, 12 silmukkaa kullakin puikolla. Neulo kaksi välikerrosta ja sen jälkeen aloita jalkaterän kuvioneule ruutupiirroksen mukaan. Kuvio-osuus päättyy n. 19,5 cm kantapäästä.

Miow-ruutupiirros Pirjon paja
Miow_ruutupiirros_Pirjon_paja

Kun pohjan pituus on 20 cm (koko 38) tai kun pikkuvarvas peittyy, aloita kärkikavennukset: Neulo 1 ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 o ja neulo 2. Ja 4. puikon alussa 1 o ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes puikoilla on jäljellä 6 silmukkaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 silmukkaa, katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Että sillai.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s