Viimeiset syystyöt palstallani

Tänä vuonna jätän palstani kääntämättä ja rikkaruohoineen katteiseksi. Kuulemma muokkaaminen vain lisää ravinteiden huuhtoutumista veteen ja ilmaan. Keväällä voi olla suuremmat työt, mutta saa varmaan kääntää kuivempaa maata kuin syyssateista läpimärkää maata. Palstan viljelyalue on nyt kokonaan katettu myös kasvijätteellä. Perennoiden varret käyn leikkaamassa kasvien suojaksi kunhan pakkaset saapuvat. Ja lehtikatetta vähän kauneuden vuoksi 😀.

Lehtikate

Irroitin viimekeväisistä tulppaaneista varret ja pikkusipulit. Kuulemma itse ”emosipuli” ei enää kuki uudelleen, mutta sivusipulit voivat kukkia. Kieltämättä oli vaikea erottaa vanhaa sipulia uusista sivusipuleista, jos varren tynkä ei ollut sivusipulissa kiinni. Ja istutin nämä sivusipulit nyt maahan, katsotaan keväällä tulosta.

Tulppaanien sivusipulit

Nostin myös viimeiset palsternakat maasta. Siinä olikin hommaa, ne eivät helpolla irronneet savimaasta. Tässä palsternakkani ovat, kolmeen kertaan pestyinä. Taidanpa laittaa uunijuureksia…

Pestyjä palsternakkoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s